Forum dla Lotników!
Ogłoszenia
2
Uczestników
63
Wyświetlenia
-
Cześć!
Obecnie nie ma wspólnego miejsca na komunikację dla Aeroklubu, jest rozsiana na różnych kanałach:
- Facebook (osobne grupy dla każdej sekcji, najbardziej popularny kanał, chociaż stosunkowo dużo osób nie korzysta, jest dość ułomny, wątki i komentarze są pomieszane, wszystko w jednym ścieku)
- Whatsapp (niektóre sekcje preferują, ale to tylko czat)
- Newsletter (bardziej oficjalna komunikacja do wszystkich członków, nie zawsze na czas, wymaga obsługi)
- Inne których nie znam
Myślę, że brakuje miejsca, gdzie można w bardziej ustrukturyzowany wymieniać się informacjami, zarówno formalnymi, organizacyjnymi, i tymi codziennymi i prowadzić dłuższe dyskusje.
Takie tradycyjne forum to chyba najbardziej uniwersalne narzędzie do budowania większych społeczności.
Mam nadzieję, że się przyda!
Michał
-
W tym wpisie będę aktualizował informacje o aktualnej konfiguracji forum. Dużo rzeczy można zmienić, więc wymieniam te, które według swojej oceny ustawiłem, ale można to zawsze poprawić - więc jeśli macie uwagi, zgłaszajcie

- dostęp do forum: na razie publiczny,
jak będzie więcej użytkowników i zaczną pojawiać się informacje bardziej wewnętrzne to ograniczy się je do odpowiednich grup. Część forum fajnie jakby była publiczna, żeby nowi członkowie mogli się z nami zapoznać
- rejestracja użytkowników: potwierdzenie przez admina (aktualnie tylko ja)
Później można zrobić część otwartą i część tylko dla członków - kompresja obrazków: zdjęcia wrzucane na forum są zmniejszane, nie zapisuję oryginałów ani metadanych (danych lokalizacyjnych)
- dostęp do forum: na razie publiczny,